Beladiri untuk Bela Bangsa
Home » Pencak Silat

Pencak Silat

Pencak Silat Satria Muda

Pencak Silat Satria Muda Minangkabau Nederland is opgericht door Cherry Smith in 1980.
Na vele jaren intensieve training bij zijn Pauh leraar Guru Bp. W. Thompson in Amsterdam Slotermeer. na jaren is Cherry opzoek gegaan naar de basis van SMI. Deze stijl heeft hij gevonden in Sumatra-Bukitinggi, SMI onderleiding van Bapak Haji Syofyan Nadar.Sinds lange tijd werkt Cherry Smith samen met SMI uit Bukittingi Sumatra.
Cherry Smith ontvangt hier het certificaat van erkenning van SMI-Bukittingi,
uitgereikt door Bapak Haji Syofyan Nadar tijdens het festival van 2010.De “JONGE HELDEN” van Indonesië
H. Syofyan Nadar (de letter H. voor de islamitische naam) gaf aan dat de persoon een pelgrimstocht naar Mekka heeft gemaakt is een man van kleine gestalte.
Wanneer je hem ontmoet in de straat in zijn westerse kleding zou je niet vermoeden dat hij een van de drie gekwalificeerde en praktiserende “Satria Muda” (jonge helden) pencak silat meesters is in Indonesië.Master Haji Syofyan Nadar begon zijn eerste training als een 13-jarige jongen.
Hij was een dakloze straatjongen, die te vaak in elkaar geslagen was door oudere criminelen waardoor hij besloot Silat les te nemen om zich te verdedigen.

Hij heeft 13 leermeesters gehad, maar degene die hem het meest beïnvloede werd Syofyans Usman. Een bekende material arts kunstenaar nu gevestigd in Jakarta.
In 1984 besloten hij en Mayor Jendral H. Prabowo Subianto, die lid was van Baringin Sakti aan een overkoepelende organisatie te gaan werken. Deze organisatie stond voor een aantal van
de kleinere Silat groepen met het oog op het dienen van het land in tijden van behoefte. Master Nadar en enkele van zijn leraren werden de leden van Satria muda Indonesië, oftwel de jonge helden van indonesia.

Master Nadar zegt dat er letterlijk honderden stijlen van Pencak Silat en dierlijke vormen zijn, bijna elk dorp en stad op Sumatra heeft een speciale lokale stijl. Om een “Satria Muda” master
te worden moet men ten minste zeven van deze lokale stijlen leren. Om de traditionele stijl te leren heeft een aankomend leerling een erkende meester van die stijl nodig, de inleiding procedure is heel interessant.

De aspirant-student moet ter aanvaarding zeven voorwerpen meebrengen voor de kapitein.
Deze omvatten:
1. een wit overhemd
2. een zwarte kip
3. een silat mes
4. een zak rijst
5. een pakje tabak
6. wat geld als een geschenk
7. als laatste een citroen voor de magische ceremonie