Beladiri untuk Bela Bangsa
Home » Over ons » Wapens

Wapens

In de Pencak Silat, onze body wordt veel gebruikt bij zelf-verdediging. bij dit, het lichaam
van een vechter wordt gebruikt als wapen. Deze wapens zijn, handen, te gebruiken op verschillende manieren, open hand een vuist, steek wapens of als slag, zijn ellebogen worden gebruikt voor directe slagen of ronde slagen.

Het zelfde geldt voor de knieen, de voet en de benen zijn ook wapens, trappen met de bal,
hiel of met de mes of rondhouse trap, ons hele lichaam kan aangevallen worden door een trap.
Maar een Pesilat moet ook met wapens leren vechten in de Pencak Silat. We gebruiken twee traditionele werktuigen vaak gebruikt door boeren als wapens. , een specifiek ontworpen wapen om mee te vechten, zo kan je ze in twee categorieƫn verdelen.

De traditionele werktuigen voor boeren als wapens, een boer in IndonesiĆ« heeft altijd werktuigen bij zich als hij gaat werken, deze werktuigen zijn om hout te kappen, of om rijst te snijden in de sawa’s, Bijvoorbeeld “de Golok,Celurtit,arit,toya,en de tongkat om er een paar te noemen. Al deze wapens worden gebruikt in de Pencak Silat, en zijn de actuele wapens waar de boeren elke dag mee lopen, net als de “tongkat” wat een wandelstok is. hier zijn een paar foto’s van de wapens gebruikt bij de pencak silat, click op de button om de foto te vergroten.