Beladiri untuk Bela Bangsa
Home » Over ons » Oorsprong

Oorsprong

Terug naar de 13de en 14de eeuw, Midden-Sumatra was een Kollonie van de Hindy-clan
genoemd Mojopahit. Om dit land onafhankelijk te maken kwam het leger van Java naar Sumatra. Na onnodig bloed verspillen. Beslisten Twee legerleiders dat de overwinning bepaalt moest worden door 2 waterbuffels tegen elkaar te laten vechten op leven en dood.

De Javanen waren erg druk een buffel te vinden, die groot en sterk was, Maar de Sumatranen
waren op zoek naar een jonge buffel, en bedachten een list, en vonden een jonge buffel en tien dagen lang lieten ze de jonge buffel vasten, voor het gevecht bonden ze een ijzeren pin op de neus van de buffel, de grote buffel van de Javanen was klaar voor het gevecht, de Sumatranen lieten de kleine hongerige buffel los, die rende meteen naar de grote buffel toe alsof het zijn moeder was, en begon onder buik van de buffel te zoeken naar eten, en duwde zo de ijzeren pen die op zijn neus was gebonden, zo in de maag van de grote buffel, en het gevecht was afgelopen, de zege ging naar de Sumatranen.

Ze waren zo gelukkig, Dat ze hun land en dorp de naam gaven van de “Minang Kabau”
met de betekenis “De Winnende Waterbuffel”.

Pencak Silat
De vechtkunst van Indonesië en Bersilat de vechtkunst van Malaysia laten interessante vergelijkingen zien. Wat niet zo vreemd is, als je realiseert dat Pencak Silat werd geintroduceerd op het Maleisische hof en waarschijnlijk beïnvloed door de Berzilat.

Terug te komen op populaire Maleisische legendes, Bersilat is ontstaan door een dame,
haar kennis was de openbaring in haar dromen. Pencak Silat schijnt voor het eerst gebruikt te zijn bij de Minangkabauers van Sumatra. Na de verspreiding van vele verschillende stijlen tijdens de Srivijana Kingdom (7e-16e eeuw) en de opvolger van de Mojopahit (13e-16e eeuw) volgde.
Beide koninkrijken handhaven veelvoudige relaties met Mallaca, vandaar het verschijnsel van de

 

Pencak Silat aan het Maleisische hof.Sommige geleerden geloven dat de oorsprong van de Pencak Silat gevonden kan worden in de Chinese vechtkunst. Waar ze de nadruk leggen op de bewegingen van dieren.

Terugkomend op de legende, de kunst dankt de oorsprong aan een simpele boerenvrouw. Lang geleden, een verhaal vertelde, een Sumatraanse boeren vrouw ging naar de Kali (rivier) om water te halen om haar kleren te wassen,
toen ze daar aankwam, was ze getuige van een gevecht tussen een tijger en een kraanvogel, gefascineerd door het gevecht, bleef ze kijken en kijken tot dat beide dieren de dood vonden.
Toen arriveerde haar man boos en maakte een slagbeweging, op dat moment ontweek de vrouw de slag op een manier die ze dieren had zien doen, haar man lag op de grond en vroeg hoe ze dat deed,
en vroeg of ze het hem ook kon leren, en zo is de kunst ontstaan.

Door het waterdicht te maken van deze vertelling, voeren de Sumatraanse mensen aan dat de kunst wordt gevoerd door vrouwelijke experts. er is geen twijfel dat, Pencak Silat Chinese invloeden kent. Het geheim van Chinese en Indonesische vechtkunst werden verborgen als hele grote geheimen.